Zeytinyaginda aci Calabria biberi
Is arkadasimin Calabria'dan getirdigi bir demet aci biberi kisa sure icerisinde bitirmem mumkun degil. Bir sekilde saklamam gerekiyor. Ben de az bir kismini dondurucuya atip geri kalanini da zeytinyaginda saklamayi tercih ettim. Boylelikle hem biberlerim aciligini bir miktar kaybederek cerez gibi yenecek kivama gelecek, hem de acilik kazanan zeytinyagi yemek yapiminda kullanilarak yemeklere apayri bir lezzet katacak.
Peperoncini calabresi |
Hazirlanis:
Ilk olarak biberlerimizin suyunu almamiz gerekiyor. Aksi taktirde zeytinyaginin icindeki biberlerde kuflenme olacaktir. Biberler ugrasirken eldiven giymekte fayda var. Yoksa gunlerce ellerimizde biberlerin aciligi kalir.
1. Biberleri ortadan iki boluyoruz.
2. Biberleri tuzun icine tamamiyle gomulecek sekilde bir kaba koyuyor ve uzerine biberleri ezecek ama kirmayacak bir agirlik yerlestiriyoruz.
3. Bir saat kadar sonra biberlerin tuzunu temizliyor ve tekrar tuza basiyor ve 1 saatin sonunda iyice temizliyoruz.
4. Ogleden sonra biberleri gunesin altinda aksamustune kadar bekletiyoruz.
5. Bir kavanozun icine bir yandan biberleri teker teker atiyoruz bir yandan da halis sizma zeytinyagini dokuyoruz. Arada bir kavanozu calkalamakta fayda var. Boylece biberlerin her bir kosesi zeytinyagina bulanacaktir.
Kavanozu gunes gormeyen, nemsiz ve serin bir yerde 2 hafta bekletiyoruz. Zeytinyaginda aci biberimiz hazir.
Buon appetito!
Nessun commento:
Posta un commento