domenica 1 settembre 2013

Spaghetti con la bottarga (Sardegna)

Bottarga'li spaghetti


Bottarga ozellikle guneybati bolgelerinde kullanilan bir yiyecektir. Kefal yumurtalarinin tuzlanip, sikistirilip uzerinin mumla kaplanmasi sonucu elde edilir. Sardegna (Sardunya) asigi Trieste'li arkadasim bana dogumgunumde Sardegna adasina ozgur bir adet bottarga hediye etmisti. Araya tatil girdigi icin henuz kullanamamistim. Dun bir iki Italyan arkadasimi oglen yemegine bana davet ettim ve bu muhtesem yemegi yaptim.

Bottarga di Sardegna

Malzemeler (3 kisi):

300gr. spaghetti
80gr. bottarga
30gr. zeytinyagi
2 dis sarmisak
Dogranmis maydonoz
Tuz, karabiber

Hazirlanis:

1. Bir tavada zeytinyagini kizdirip bicakla ezdigimiz sarmisaklari altin rengini alincaya kadar kavuruyor ve zeytinyagindan sarmisaklari alip atesi sonduruyoruz.
2. Spaghetti'yi al dente, yani kutunun uzerinde yazan sureden 1dk. daha az pisiriyoruz.
3. Spaghetti'yi suzerken iki kepce makarna suyunu bir kenara ayiriyoruz.
4. Tavaya spaghettiyi, rendeledigimiz bottarga'nin 2/3'sini, maydonozu ve karabiberi ekliyor bir miktar karistiriyoruz (ates sonuk).
5. Ayirdigimiz iki kepce makarna suyunu da spaghetti'lere ekliyoruz ve biraz daha karistirip makarnanin hafif kremamsilasmasini sagliyoruz.
5. Spaghetti'leri servis ediyor, uzerine geri kalan rendelenmis bottarga'yi da ekleyip afiyetle yiyoruz.


Buon appetito!

Nessun commento:

Posta un commento